Äventyrsresa Teneriffa 11-18 mars 2023

Upplev bergsäventyr och upplevelser med oss på vulkanön Teneriffa! Dessutom – toppbestigning av vulkanen Teide för dig som vill!

Anmälan är öppen! >>

Endast 1 plats kvar!

Precis när det känns som att vintern aldrig vill släppa sitt grepp om Sverige tidigarelägger vi sommaren med NMT-äventyr på Teneriffa i idealiskt träningsväder!

Efter dagens turer återvänder vi till vår stooora villa där du kan slappa vid poolen medan vår egen kock förbereder en god middag!

Vad sägs om NMT, löpning, träning, berg, sol och bad på vulkanön Teneriffa. Den här resan är för alla nivåer och har egentligen allt! Oavsett om du aldrig sprungit i berg förut eller om du är van bergsget så lovar vi att du kommer få en bra upplevelse. ALLA VÄSTFÄRGER VÄLKOMNA. Som vanligt på våra NMT-resor blandar vi äventyr, NMT-pass, löpar- och vandringsturer under veckan.

Vi bor dessutom i vår egna privata villa där NMT:s omåttligt populära mästerkock Alex står för maten. Ja, sedan är ju varje dag fullproppad med upplevelser i vacker natur. Raviner, vulkaner, månlandskap, dimhöljda berg med molnskogar, sandstränder, karga slätter med kaktuslandskap, bergsbyar, kustbyar – Teneriffa bjuder på en enorm blandning av miljöer. Sist men inte minst, du har också möjlighet att bestiga vulkanen Teide som är Spaniens högsta berg med sina 3.718 möh!

Utifrån antalet bäddar i vår villa finns det ett begränsat antal platser på resan.

Nivå

På programmet står flera turer och NMT-pass i bergen då vi utforskar de allra finaste områdena. Alla västar kan följa med på denna grymma resa och träningen anpassas efter alla nivåer. Du behöver inte vara någon elittränad människa utan kan verkligen ”komma som du är”! Träningen, upplevelsen och utmaningen kommer alla dagar att anpassas efter er deltagare samt erbjuda alternativ vad gäller intensitet och nivå.

Flygresa

I resans pris ingår flyg Stockholm-Teneriffa t/r med följande flygtider.

Stockholm-Arlanda (ARN) – Tenerife-South (TFS)
Lördag 11 mars 2023, 11:10 – Lördag 11 mars 2023, 16:25
Flight D84271
Tenerife-South (TFS) – Stockholm-Arlanda (ARN)
Lördag 18 mars 2023, 17:15 – Söndag 19 mars 2023, 00:05
Flight D84272

NMT-andan!

Gemenskap och upplevelse är nyckelorden för alla våra aktiviteter! Under våra dagar på Teneriffa bor vi tillsammans i samma hus, äter de flesta måltiderna gemensamt och ingen lämnas ensam på efterkälken under våra turer. Det blir garanterat en hel del gemensamma spontana aktiviteter och påhitt utöver de du finner i programmet. På våra resor är aldrig distans, tid eller tempo det viktiga, utan vi fokuserar istället på upplevelser, glädje och att få dela detta med de andra i gruppen.

Program

Inom kort släpps veckans program här på hemsidan.

Vår egen privata villa!

Vår egen bekväma utgångspunkt, vår stora villa på 250 kvadrat med 600 kvadratmeter trädgård och egen pool, blir det bättre?! En perfekt utgångspunkt för veckans alla upplevelser. Vi äter de flesta måltider gemensamt i huset där köksmästaren Alex står för matlagningen. Mat i toppklass och vi kan garantera att du inte kommer gå hungrig på den här resan!  I vår villa bor vi bekvämt i stora dubbelrum. Det finns också gott om utrymmen för hela gruppen att umgås. Gemenskap är A och O på våra resor och den här är inget undantag! Det kommer erbjudas massor av gemensamma aktiviteter utöver löpningen för alla som vill.

Teneriffa

Teneriffa tillhör Spanien men ligger 30 mil väster om Marockos södra kust. Ön är formad som ett strykjärn riktat mot nordost med huvudstaden Santa Cruz nära spetsen och de stora turistorterna i sydvästra hörnet. Trots att det här är den största av de 13 Kanarieöarna och har nästan 1 miljon invånare är den inte större än ett och ett halvt Öland. Grannöarna Gran Canaria (i öster) och La Gomera (i väster) ligger så pass nära att man kan se dem vid klart väder. Teneriffa är för många svenskar kanske främst känt som ett solsäkert turistmål för bad och strandliv, men ön har så mycket mer att erbjuda i form av naturupplevelser i olika klimatzoner och vitt skilda landskapstyper. I december är det på södra Teneriffa (där vi bor) mellan 15-25 grader och en havstemperatur på runt 20 grader. Ju högre upp man kommer på ön desto svalare blir det och på toppen av Teide är det oftast mellan 0-10 grader under vintern med kortare perioder av minusgrader och ibland även snöfall. Kort och gott: vi bor nere vid havet där det är varmt och skönt och springer mestadels uppe på lite höjd där det är perfekt löpartemperatur!

Toppbestigning Teide

De flesta som har god grundfysik och tränar regelbundet klarar av toppturen till Teide även om det så klart kräver en rejäl fysisk insats att klättra från 2.300 till 3.700 meters höjd. Oberoende av fysik kan människor dock påverkas väldigt olika av hög höjd. Säkerhet och välmående hos våra deltagare går alltid först och det är därför viktigt att du inser att du kan behöva vända med någon av våra guider innan toppen om du påverkas starkt av den höga höjden vi tar oss upp på (pga höghöjdssymptom) eller om du blir utmattad. Det är inte ett måste att följa med på toppturen och du kommer få ut väldigt mycket av resan även om du väljer att inte delta på just den.


Ledare

alex
Alex Gustafsson – resans guide och kock

Ansvarig för resor hos Team Nordic Trail, med spännande kombination av köksmästarbakgrund och äventyrare. Alex har åkt motorcykel hela vägen till Kapstaden och bl.a. bestigit Aconcagua 6 962 möh. Hans främsta egenskap är att alltid lyckas få alla människor glada. Ja, förutom matlagningen då! Utöver att vara din guide på flera av löpturerna under resan står Alex också för de måltider som serveras i vår villa. Bara det i sig är värt resan säger många av våra tidigare resenärer!

Gunnar Björkman – NMT instruktör

Instruktör på Nordic Military Training sedan 5 år och firar 10 år som aktiv medlem i NMT 2020. Brinner för militärträning,  OCR och att träna utomhus. Testade landsvägscykling men tröttnade efter en cykeltur Stockholm-Paris, det var för mycket asfalt. Har även hunnit med ett marathonlopp i sitt favoritland Libanon. I Libanon där även en utlandsmission genomfördes på 1980 talet. Gunnar har militärbakgrund som värnpliktigt plutonsbefäl  numera hemvärnet. Så den militära delen finns kvar både i träning och i uniform.


Resefakta summering

Datum
11-18 mars 2023

Typ av resa
Äventyrsresa med vandring, löpning, och NMT-pass, självklart med semesterfeeling!

Utrustning
Nordic Military Training skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och program ca 30-45 dagar innan avresa.

Innehåll paketresa

  • 8 dagar träning, äventyr och upplevelse
  • Flyg t/r Stockholm – Teneriffa med Norwegian inkl. incheckat bagage
  • Transfers från/till flygplats på Teneriffa samt för alla aktiviteter enligt program
  • Boende i dubbelrum och flerbäddsrum i vår egen villa
  • Helpension hela resan förutom 3 luncher
  • Mat lagad av vår egen köksmästare med erfarenhet från stjärnkrogar
  • Vin, öl och alkoholfria alternativ till maten under veckan
  • Instruktörer från Nordic Military Training
  • Toppbestigning av vulkanen Teide 3 718 möh, Spaniens högsta berg

Pris 15 995 kr

Betalningsvillkor
Vid bokning betalas bokningsavgift på 3 500 kr inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas på faktura inom 30 dagar. Vid bokning accepterar du och har läst igenom våra resevillkor >>

Anmälan är öppen! Maila info@nordicmilitarytraining.org för eventuella frågor!

Anmäl dig idag!

Endast 1 plats kvar!

…………..

Diskutera i resans FB-grupp

Nu kör vi!

Resan genomförs i samarbete med researrangör Team Nordic Trail. Team Nordic Trail tillhandahåller även resegaranti enligt lag hos Kammarkollegiet.[/vc_column_text][/vc_column]