Äventyrsresa Teneriffa 11-18 mars 2023

Upplev bergsäventyr och upplevelser med oss på vulkanön Teneriffa! Dessutom – toppbestigning av vulkanen Teide för dig som vill!

Anmälan är öppen! >>

Endast 1 plats kvar!

Precis när det känns som att vintern aldrig vill släppa sitt grepp om Sverige tidigarelägger vi sommaren med NMT-äventyr på Teneriffa i idealiskt träningsväder!

Efter dagens turer återvänder vi till vår stooora villa där du kan slappa vid poolen medan vår egen kock förbereder en god middag!

Vad sägs om NMT, löpning, träning, berg, sol och bad på vulkanön Teneriffa. Den här resan är för alla nivåer och har egentligen allt! Oavsett om du aldrig sprungit i berg förut eller om du är van bergsget så lovar vi att du kommer få en bra upplevelse. ALLA VÄSTFÄRGER VÄLKOMNA. Som vanligt på våra NMT-resor blandar vi äventyr, NMT-pass, löpar- och vandringsturer under veckan.

Vi bor dessutom i vår egna privata villa där NMT:s omåttligt populära mästerkock Alex står för maten. Ja, sedan är ju varje dag fullproppad med upplevelser i vacker natur. Raviner, vulkaner, månlandskap, dimhöljda berg med molnskogar, sandstränder, karga slätter med kaktuslandskap, bergsbyar, kustbyar – Teneriffa bjuder på en enorm blandning av miljöer. Sist men inte minst, du har också möjlighet att bestiga vulkanen Teide som är Spaniens högsta berg med sina 3.718 möh!

Utifrån antalet bäddar i vår villa finns det ett begränsat antal platser på resan.

Nivå

På programmet står flera turer och NMT-pass i bergen då vi utforskar de allra finaste områdena. Alla västar kan följa med på denna grymma resa och träningen anpassas efter alla nivåer. Du behöver inte vara någon elittränad människa utan kan verkligen ”komma som du är”! Träningen, upplevelsen och utmaningen kommer alla dagar att anpassas efter er deltagare samt erbjuda alternativ vad gäller intensitet och nivå.

Flygresa

I resans pris ingår flyg Stockholm-Teneriffa t/r med följande flygtider.

Stockholm-Arlanda (ARN) – Tenerife-South (TFS)
Lördag 11 mars 2023, 11:10 – Lördag 11 mars 2023, 16:25
Flight D84271
Tenerife-South (TFS) – Stockholm-Arlanda (ARN)
Lördag 18 mars 2023, 17:15 – Söndag 19 mars 2023, 00:05
Flight D84272

NMT-andan!

Gemenskap och upplevelse är nyckelorden för alla våra aktiviteter! Under våra dagar på Teneriffa bor vi tillsammans i samma hus, äter de flesta måltiderna gemensamt och ingen lämnas ensam på efterkälken under våra turer. Det blir garanterat en hel del gemensamma spontana aktiviteter och påhitt utöver de du finner i programmet. På våra resor är aldrig distans, tid eller tempo det viktiga, utan vi fokuserar istället på upplevelser, glädje och att få dela detta med de andra i gruppen.

Preliminärt program

Preliminärt program
Dag 1

Flyg Stockholm-Teneriffa och 20-30 min transfer till vår villa i utkanten av byn Las Galletas, dit vi kommer fram tidig kväll. Vi installerar oss i vår villa och byter om till ett tufft och härligt NMT pass som avslutas vid havet. Ikväll serveras den första (av många) goda middagar tillagade av vår egen köksmästare.

Dag 2
Efter frukost är det dags att ge sig upp i bergen! Vi åker minibuss upp till byn Vilaflor på 1 400 m höjd som är vår utgångspunkt för dagens aktvitet. Nere i Vilaflor är det grönt och frodigt men när vi sakta jobbar oss upp på högre höjd blir landskapet mer och mer kargt. Snart når vi Paisaje Lunar, ”Månlandskapet”, med sina spektakulära stenformationer formade som tinnar och torn. Självklart blir det en hel del fotopauser och tid för att pusta ut och njuta av vyerna under klättringen uppåt. Vi vill ju också spara lite krafter till den roliga utförslöpningen tillbaka ner till Vilaflor 🙂 De som vill springa lite längre under dagen fortsätter klättringen från Paisaje Lunar på lite mer tekniska och steniga stigar upp till kanten av den enormt stora vulkankratern som utgör Teide Nationalpark. Där belönas vi med storslagna vyer över kratern och själva Teide som reser sig upp från kraterslätten några mil norrut. Vi följer sedan kraterkanten några km innan det bär av utför på slingriga stigar som blir mer och mer lättlöpta ju närmare Vilaflor vi kommer.

Grupp 1: ca 13 km, 700 höjdmeter
Grupp 2: 20-25 km, 1 000-1 500 höjdmeter

Väl tillbaka i vår villa väntar återhämtningsdryck, poolhäng och lite slappande innan det erbjuds ett lättare rörlighets- och styrkepass för alla som vill. Medan vi tränar förbereder kocken kvällens middag!

Dag 3

Dagens tur går till Los Cristianos. Här delar vi upp gruppen i mindre grupper och gör en
Rogaining tillsammans. Denna tävling innehåller ALLT en rogaining ska innehålla, styrka, smidighet, vatten, kämpaglöd och skratt. Vår rogaining är en kombination av orientering och poängjakt.
Vi tar minibussen tillbaka till villan för en kväll med god mat i samma trevliga sällskap som igår.

Dag 4
Vi startar dagen med ett pass som fokuserar på rörlighet och mjukar upp de muskler som kanske är lite stela efter gårdagens tur. Efter frukost beger vi oss av mot nordöstra Teneriffa och de dramatiska Anagabergen som bjuder på en helt annan upplevelse än månlandskapet kring Teide och sand- och stenstränderna i syd. Här väntar istället molnskogar, skogstäckta berg och höga klippor som stupar brant ner mot Atlanten. De som väljer den längre turen startar i kustbyn Punta del Hidalgo och har en lång men väldigt vacker och spektakulär klättring upp i bergen framför sig där vi bland annat springer genom torrlagda bevattningskanaler som är uthuggna i bergssidorna. Utför då? Ja, när vi väl klättrat upp till utsiktspunkten vid Cruz del Carmen bär det av ner, ner, ner på om möjligt ännu mer spektakulära stigar med hisnande vyer över spetsiga berg med havet som bakgrund. För de som vill springa eller vandra något kortare och med mindre stigning plockar vi russinen ur kakan och startar turen uppe vid Cruz del Carmen med nästan bara utför hela vägen ner till havet. Väl nere i Punta del Hidalgo avslutar vi en riktigt häftig dag med ett dopp i havet och fika.

Grupp 1: 10 km, +300/-1.200 höjdmeter
Grupp 2: 22 km, +/- 1.200 höjdmeter

Dag 5
Efter frukost åker vi ca en timme upp i bergen på nordvästra Teneriffa till den lilla och isolerade byn Masca. Ända in på 1990-talet fanns det inte ens en väg upp hit och byns placering påminner nästan lite om Macchu Picchu med sitt läge ute på en klippavsats omgiven av höga berg. Startpunkten för dagens tur är på en bergskam på 1.000 m höjd, högt ovanför Masca. Härifrån bjuds vi på otroligt häftiga vyer över bergen, havet och Mascaravinen som går från byn hela vägen ner till en undangömd havsvik. På dagens löptur håller vi dock höjd uppe på kammen där stigen slingrar sig fram och tillbaka över bergsryggen. Du kanske tycker distanserna verkar lite väl korta men den här turen tar ändå sin tid då det är rätt så teknisk löpning och där turen för grupp 2 även inkluderar lite lättare ”scrambling” (där du använder händerna då och då). Efter den här lite mer äventyrliga turen åker vi vidare till kustbyn Los Gigantes med flera fina sandstränder. Där blir det fria aktiviteter där du kan välja på sol & bad, en kortare löptur längs med kusten eller kanske utöka lunchmackan med besök på någon av restaurangerna vid stranden.

Grupp 1: 5 km, +/- 350 höjdmeter
Grupp 2: 5 km, +/- 700 höjdmeter, mindre exponerad med NMT-inslag

På eftermiddagen erbjuds ett pass med funktionell styrka och rörlighet vid vårt hus för alla som vill.

Dag 6
Den här morgonen blir det riktigt tidig uppstigning för idag är det Teide-time! Redan 4-5 h innan sol-
uppgången lämnar vi huset för transport upp till Teides fot på 2.300 meters höjd där vi slår på våra pannlampor och påbörjar klättringen mot toppen. Den första biten är förvånansvärt platt på breda, platta stigar som försiktigt sicksackar sig upp för branten. Lite längre upp övergår ”grusvägen” till smalare stig med en hel del sten och från och med nu blir det betydligt brantare och mer rakt upp mot toppen. Vi håller ett mycket lågt tempo under klättringen (förbered dig på vandring hela vägen även om du är stark löpare) med många men korta pauser då man på den här höjden verkligen känner att det är mindre syre i luften jämfört med havsnivå. När gryningen kommer så kan vi urskilja mer och mer av den mäktiga vulkanen som ständigt ändrar skepnad och färg när solen letar sig upp mot horisonten. När vi passerat den lilla bergsstationen på 3.200 m höjd blir det lite mindre brant igen och vi har därifrån inte långt kvar till linbanestationen (Ja! Det finns linbana upp, men var är utmaningen i det? :).) och den sista klättringen upp till toppen. Här får vi också ta på oss betydligt mer kläder då det här uppe ofta är temperaturer kring nollan den här tiden på året. Medan solen går upp vandrar vi den sista biten förbi svavelosande sprickor i berget innan vi till slut står där – på toppen av Spaniens högsta berg! Det är en kämpig klättring upp men SÅ värt det när vi står där och njuter av den magiska utsikten över hela Teneriffa, Atlanten och flera av de andra Kanarieöarna.
När vi känner att vi njutit tillräckligt på toppen vandrar vi neråt igen. Det blir varmare och varmare, stigen blir enklare och enklare och luften får mer och mer syre ju längre ner vi kommer. På vägen ner finns det så klart möjlighet till en hel del löpning för de som vill det.

Grupp 1 & 2: 20 km, 1 400 höjdmeter

Vi kommer tillbaka till vårt hus lagom till en sen lunch och efter den är vi nog många som vill ta en liten siesta 🙂 När kroppen fått vila lite erbjuder vi ett lättare corestyrkepass (där benen får vila) för alla som vill.

Dag 7
Ja, idag är nog benen lite möra efter Teide-bestigningen 🙂 Därför blir det en lite lugnare dag och tar bussarna till det 250 m höga Montaña Roja, beläget precis vid vattnet, inte långt från vårt hus. Man ska sluta på topp sägs det, och vad passar då bättre än ett pass backteknik följt av ”gissa-din-tid-tävling” uppför berget? Maxa och krama ur det sista du har ur benen eller ta det lugnt och blanda gång med jogg upp till toppen – ja det spelar ingen roll, alla har chans till vinst i den här tävlingen! På toppen samlas vi och kör ett NMT pass som avlsutas på stranden. Den här kvällen är vår sista på Teneriffa så efter poolhäng och fördrink kommer kocken bjuda på något alldeles extra till avslutningsmiddagen!

Dag 8
Det har varit en galet rolig vecka fullproppad med träning, upplevelser och gemenskap men allt har sitt slut. Vi äter frukost i lugn och ro och tar ett sista pass innan det är dags att packa väskan och bege sig hemåt. Härligt att komma hem med en sån här resa och upplevelse i bagaget som du kan leva länge på. Ja, och så har du ju också fått ett gäng nya kompisar och en riktigt, riktigt bra träningsvecka också!

Vår egen privata villa!

Vår egen bekväma utgångspunkt, vår stora villa på 250 kvadrat med 600 kvadratmeter trädgård och egen pool, blir det bättre?! En perfekt utgångspunkt för veckans alla upplevelser. Vi äter de flesta måltider gemensamt i huset där köksmästaren Alex står för matlagningen. Mat i toppklass och vi kan garantera att du inte kommer gå hungrig på den här resan!  I vår villa bor vi bekvämt i stora dubbelrum. Det finns också gott om utrymmen för hela gruppen att umgås. Gemenskap är A och O på våra resor och den här är inget undantag! Det kommer erbjudas massor av gemensamma aktiviteter utöver löpningen för alla som vill.

Teneriffa

Teneriffa tillhör Spanien men ligger 30 mil väster om Marockos södra kust. Ön är formad som ett strykjärn riktat mot nordost med huvudstaden Santa Cruz nära spetsen och de stora turistorterna i sydvästra hörnet. Trots att det här är den största av de 13 Kanarieöarna och har nästan 1 miljon invånare är den inte större än ett och ett halvt Öland. Grannöarna Gran Canaria (i öster) och La Gomera (i väster) ligger så pass nära att man kan se dem vid klart väder. Teneriffa är för många svenskar kanske främst känt som ett solsäkert turistmål för bad och strandliv, men ön har så mycket mer att erbjuda i form av naturupplevelser i olika klimatzoner och vitt skilda landskapstyper. I december är det på södra Teneriffa (där vi bor) mellan 15-25 grader och en havstemperatur på runt 20 grader. Ju högre upp man kommer på ön desto svalare blir det och på toppen av Teide är det oftast mellan 0-10 grader under vintern med kortare perioder av minusgrader och ibland även snöfall. Kort och gott: vi bor nere vid havet där det är varmt och skönt och springer mestadels uppe på lite höjd där det är perfekt löpartemperatur!

Toppbestigning Teide

De flesta som har god grundfysik och tränar regelbundet klarar av toppturen till Teide även om det så klart kräver en rejäl fysisk insats att klättra från 2.300 till 3.700 meters höjd. Oberoende av fysik kan människor dock påverkas väldigt olika av hög höjd. Säkerhet och välmående hos våra deltagare går alltid först och det är därför viktigt att du inser att du kan behöva vända med någon av våra guider innan toppen om du påverkas starkt av den höga höjden vi tar oss upp på (pga höghöjdssymptom) eller om du blir utmattad. Det är inte ett måste att följa med på toppturen och du kommer få ut väldigt mycket av resan även om du väljer att inte delta på just den.


Ledare

alex
Alex Gustafsson – resans guide och kock

Ansvarig för resor hos Team Nordic Trail, med spännande kombination av köksmästarbakgrund och äventyrare. Alex har åkt motorcykel hela vägen till Kapstaden och bl.a. bestigit Aconcagua 6 962 möh. Hans främsta egenskap är att alltid lyckas få alla människor glada. Ja, förutom matlagningen då! Utöver att vara din guide på flera av löpturerna under resan står Alex också för de måltider som serveras i vår villa. Bara det i sig är värt resan säger många av våra tidigare resenärer!

Gunnar Björkman – NMT instruktör

Instruktör på Nordic Military Training sedan 5 år och firar 10 år som aktiv medlem i NMT 2020. Brinner för militärträning,  OCR och att träna utomhus. Testade landsvägscykling men tröttnade efter en cykeltur Stockholm-Paris, det var för mycket asfalt. Har även hunnit med ett marathonlopp i sitt favoritland Libanon. I Libanon där även en utlandsmission genomfördes på 1980 talet. Gunnar har militärbakgrund som värnpliktigt plutonsbefäl  numera hemvärnet. Så den militära delen finns kvar både i träning och i uniform.


Resefakta summering

Datum
11-18 mars 2023

Typ av resa
Äventyrsresa med vandring, löpning, och NMT-pass, självklart med semesterfeeling!

Utrustning
Nordic Military Training skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och program ca 30-45 dagar innan avresa.

Innehåll paketresa

  • 8 dagar träning, äventyr och upplevelse
  • Flyg t/r Stockholm – Teneriffa med Norwegian inkl. incheckat bagage
  • Transfers från/till flygplats på Teneriffa samt för alla aktiviteter enligt program
  • Boende i dubbelrum och flerbäddsrum i vår egen villa
  • Helpension hela resan förutom 3 luncher
  • Mat lagad av vår egen köksmästare med erfarenhet från stjärnkrogar
  • Vin, öl och alkoholfria alternativ till maten under veckan
  • Instruktörer från Nordic Military Training
  • Toppbestigning av vulkanen Teide 3 718 möh, Spaniens högsta berg

Pris 15 995 kr

Betalningsvillkor
Vid bokning betalas bokningsavgift på 3 500 kr inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas på faktura inom 30 dagar. Vid bokning accepterar du och har läst igenom våra resevillkor >>

Anmälan är öppen! Maila info@nordicmilitarytraining.org för eventuella frågor!

Anmäl dig idag!

Endast 1 plats kvar!

…………..

Diskutera i resans FB-grupp

Nu kör vi!

Resan genomförs i samarbete med researrangör Team Nordic Trail. Team Nordic Trail tillhandahåller även resegaranti enligt lag hos Kammarkollegiet.[/vc_column_text][/vc_column]

0
Your Cart
  • No products in the cart.