Nationaldagen med Nordic Military Training!

Fira Nationaldagen med NMT Slott till Slott 6 juni – en kunglig 3 timmars!

Den 6:e juni är Sveriges nationaldag och det firas kungligt på bästa sätt. Vi har planerat en kultur-, natur- och mjölksyrerik förmiddag med NMT 3 TIMMARS genom våra grönområden längst med kungligheter och sevärdheter.

Om NMT Slott till Slott

NMT Slott till Slott är ett 3 timmars NMT pass kombinerat med Sveriges och Stockholms historia och geografi genom århundradena! Längs vår vackra nationaldagsbana grodhoppar vi förbi en mängd utsiktspunkter, pannbenar genom sevärdheter, slott och intressanta historiska platser. Då och då tar vi kortare plankpauser där instruktören delar med sig av små berättelser om historien bakom platsen och dess namn samt spännande och intressanta händelser som ägt rum där. Det är ingen lektion i historia utan mer en samling anekdoter som du inte förrän nu visste att du måste känna till 🙂 Känn historiens vingslag, ana forna kungars och drottningars närvaro och upplev Stockholms stad och natur med ytterligare en dimension. Självklart med hög puls iförd valfri västfärg.

Bodde det samer vid Lappkärret? Var sköt Karl XII sin första varg? Hur många försök behövde Gustav III för att bygga ett slott? Vandrade det kameler och lejon i Stockholmsskogarna förr i tiden? Vad hände på Tivoliudden som kunde dragit in Sverige i andra världskriget? Vad är en ”draktand” och en ”korvlinje” och vad i hela världen har de att göra med varandra? Ja, det är några av flera frågor du kanske får svar på 6 juni!

Banan tar oss från Stora Skuggan och Norra Djurgården över till Tivoliudden vid Bergshamra innan du når den norra vändpunkten vid Ulriksdal Slott. Via ett kortare besök med militärhistoria i Lill-Jansskogen tar vi oss tillbaka till startpunkten vid Stora Skuggan där kocken väntar med en stor, väldigt god och välförtjänt nationaldagsbuffé!

Nationaldagsbanan Slott till Slott är ca 10 km och kommer ta 3 timmar i sann NMT anda.

Utrustning:

Du behöver torra kläder att byta om till innan lunchbuffén (du kan lämna en väska med ombyte vid starten). Det finns inte några duschmöjligheter vid målet men vi avslutar med havsbad.

Ta dig till/från starten:

Vi möts den 6 juni kl 09.00 vid Stora Skuggans väg 13 för avlämning av ombyteskläder. Härifrån startar vi vår kungliga runda! Kartlänk: https://goo.gl/maps/cK3dNRZFRpy9xz2U6
Ett mindre antal betalparkeringsplatser finns vid starten och det finns fler vid Värdshuset ett par hundra meter bort. Närmaste kollektivtrafik är tunnelbana till Universitetet eller buss till Gasverket i Norra Djurgårdsstaden eller till Lektorsstigen vid Campus Lappis. Du har 10-15 minuters promenad från samtliga tre hållplatser.

lunch

Vi serverar Nationaldagsbuffé

Eventet till ära kommer vår köksmästare Alexander Gustafsson leverera en fantastisk lunch värdig Sveriges Nationaldag. Vi kommer vara maximalt 40 personer och sitta utomhus.  I lunchen ingår en magisk buffé med blandade klassiska rätter samt nytänk. Vår kock var tidigare köksmästare på Nytorget 6 så låt förväntningarna vara höga!

Pris

395 kr per person. I anmälan vänligen fyll i Matallergi och välj ”NMT Slott till Slott” i rullistan.

Anmäl dig här >>

Stockholms Universitet - 1 av 1
Ecotrail Stockholm 2019 - Pierre Mangez - 075846-150619-LR