Äventyrsresa Elba, Italien 12-19 okt 2024

Upplev äventyr på Italienska Elba 12-19 okt 2024

Anmälan är öppen! >>
2 platser kvar!

Utanför Toscanas kust hittar du en ganska okänd italiensk ö, Elba. Men oj så magiskt vacker den är!  Denna lilla ”paradisö” utanför Toscana där temperaturen är varm, vyerna är storslagna och allt är nära. Det här är resan för dig som vill uppleva ha både träning, god mat och skönt temperatur.

Välkommen med att uppleva denna magiska ö! När vi inte befinner oss i bergen äter vi god italiensk mat, upptäcker badstränder, öl och glass på stranden och en vinprovning. Vi spenderar också ett par dagar i Pisa där det finns möjlighet att besöka det Lutande Tornet. En resa som har allt!

Vad sägs om NMT, löpning, träning, berg, sol och bad i Italien? Den här resan är för alla nivåer och har egentligen allt! ALLA VÄSTFÄRGER VÄLKOMNA. Som vanligt på våra NMT-resor blandar vi äventyr, NMT-pass, löpar- och vandringsturer under veckan.

 

Nivå

På programmet står flera turer och NMT-pass i bergen då vi utforskar de allra finaste områdena. Alla västar kan följa med på denna grymma resa och träningen anpassas efter alla nivåer. Du behöver inte vara någon elittränad människa utan kan verkligen ”komma som du är”! Träningen, upplevelsen och utmaningen kommer alla dagar att anpassas efter er deltagare samt erbjuda alternativ vad gäller intensitet och nivå.

Flygresa

I resans pris ingår flyg Stockholm-Pisa t/r med följande flygtider.

Stockholm-Arlanda (ARN) – Pisa-Tuscany (PSA) Flight D84369 
Saturday, October 12, 2024, 16:45 – Saturday, October 12, 2024, 19:40
Pisa-Tuscany (PSA) – Stockholm-Arlanda (ARN) Flight D84370 
Saturday, October 19, 2024, 20:20 – Saturday, October 19, 2024, 23:05

 

NMT-andan!

Gemenskap och upplevelse är nyckelorden för alla våra aktiviteter! Under våra dagar bor, äter och tränar vi  tillsammans och ingen lämnas ensam eller på efterkälken under våra turer. Det blir garanterat en hel del gemensamma spontana aktiviteter och påhitt utöver de du finner i programmet. På våra resor är aldrig distans, tid eller tempo det viktiga, utan vi fokuserar istället på upplevelser, glädje och att få dela detta med de andra i gruppen.

Preliminärt program

Preliminärt program
Dag 1
Flygresa till Pisa. Vi landar på kvällen och tar oss in till Pisa och vårt hotell och äter en sen gemensam middag.

Dag 2
Idag tar vi minibussarna och reser 1,5 h färjan för att därefter ta färjan och vidare transport till magiska Marcia Marina som blir vårt base camp för resan. Vi installerar oss på plats med lite sightseeing, ett kortare styrkepass och middag på restaurang.

Dag 3
Vi väcker kropparna med ett ordentligt NMT-pass på stranden och efterföljande morgondopp! Sen har vi ännu en dag för att utforska Elbas magiska trails. Vi åker till norra delen av ön och parkerar uppe i bergen. Vi startar dagen med att träna löpteknik för uppför -och utförslöpning, därefter erbjuds två turer. Var vi än blickar ser vi hav, berg och sol. Lunchpaket. Tanken är att den längre gruppen ska springa ner till byn Bagnaia där den kortare gruppen möter upp med bilarna på stranden. Middag på restaurang.

Dag 4
Nu blir det äventyr! Idag väntar en klassisk NMT-rogaining. Tuffa utmaningar, roliga samarbetsövningar och kämpaglöd slås ihop till en riktigt rolig tävling där vi kämpar tillsammans! På eftermiddagen finns tid att hänga i marinan och promenera i de pittoreska gränderna och butikerna. Gemensam middag.

Dag 5
Vi startar dagen med core-pass på stranden och såklart ett morgondopp! Sedan bär det iväg mot högsta toppen Capanne. Här gör vi en rolig Via ferrata, här finns både enklare och lite svårare alternativ, och väl upp blickar ut över Elba! Middag på restaurang.

Team Nordic Trail Elba 2019.

Dag 6
Vi tar en lugn morgon och kör ett lugnare pass innan vi packar ihop våra väskor och rör oss mot hamnen för att ta färjan tillbaka till fastlandet och Pisa. Egen tid på eftermiddagen och gemensam middag på kvällen.

Team Nordic Trail Elba 2019

Dag 7
Idag har vi en heldag i Pisa där vi kör sightseeing i NMT-anda. Tuff träning och rolig sightseeing i ett! VI utmanar oss själva och varandra, men självklart hinner vi också med att posera framför lutande tornet och andra klassiska sevärdheter.

Dag 8
Dags för sista passet i Pisa! VI tömmer ut den sista ork vi har och kämpar oss igenom ett sista riktigt NMT pass innan hemfärd.

 

Boende

Vi bor på medelklasshotell i flerbäddsrum. 4 nätter på Elba och 3 nätter i Pisa.

Elba, Italien

Elba är mest känt som platsen för Napoleons exil, och öns långa historia sträcker sig till före den romerska tiden, när den befolkades av ligurer och därefter etrusker. Det är Toscanas största ö och Italiens tredje största som erbjuder en fantastisk blandning av både kultur och äventyr. Ön har en kustremsa som är 175 km lång.


Ledare

alex
Alex Gustafsson – resans guide

Ansvarig för resor hos Team Nordic Trail, med spännande kombination av köksmästarbakgrund och äventyrare. Alex har åkt motorcykel hela vägen till Kapstaden och bl.a. bestigit Aconcagua 6 962 möh. Hans främsta egenskap är att alltid lyckas få alla människor glada. Ja, förutom matlagningen då! Alex leder flera av löpturerna under resan och ser till att allt flyter på som det ska.

Gunnar Björkman – NMT instruktör

Instruktör på Nordic Military Training sedan 5 år och firar 10 år som aktiv medlem i NMT 2020. Brinner för militärträning,  OCR och att träna utomhus. Testade landsvägscykling men tröttnade efter en cykeltur Stockholm-Paris, det var för mycket asfalt. Har även hunnit med ett marathonlopp i sitt favoritland Libanon. I Libanon där även en utlandsmission genomfördes på 1980 talet. Gunnar har militärbakgrund som värnpliktigt plutonsbefäl  numera hemvärnet. Så den militära delen finns kvar både i träning och i uniform.


Resefakta summering

Datum
12-19 okt 2024

Typ av resa
Äventyrsresa med vandring, löpning, och NMT-pass, självklart med semesterfeeling!

Utrustning
Nordic Military Training skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och program ca 30-45 dagar innan avresa.

Innehåll paketresa

  • 8 dagar träning, äventyr och upplevelse
  • Flyg t/r Stockholm – Pisa med Norwegian inkl. incheckat bagage
  • Transfers från/till flygplats samt för alla aktiviteter enligt program
  • Boende i dubbelrum och flerbäddsrum på hotell
  • Helpension hela resan förutom 3 luncher
  • Instruktörer från Nordic Military Training

Pris 16 995 kr

Betalningsvillkor
Vid bokning betalas bokningsavgift på 3 500 kr inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas på faktura inom 30 dagar. Vid bokning accepterar du och har läst igenom våra resevillkor >>

Anmälan är öppen! Maila info@nordicmilitarytraining.org för eventuella frågor!

Anmäl dig idag!

2 platser kvar!
.::::

Diskutera i resans FB-grupp

Nu kör vi!

Resan genomförs i samarbete med researrangör Team Nordic Trail. Team Nordic Trail tillhandahåller även resegaranti enligt lag hos Kammarkollegiet.[/vc_column_text][/vc_column]

0
Your Cart
  • No products in the cart.