Äventyrsresa Mallorca 29 mars – 3 april 2022 – 1 plats kvar!

Anmälan är öppen! >>

Möt våren vid Medelhavet och upplev bergen i spektakulära Serra de Tramuntana!

Precis när det känns som att vintern aldrig vill släppa sitt grepp om Sverige tidigarelägger vi sommaren med NMT-äventyr på Mallorca i idealiskt träningsväder! Kom med på upplevelse med oss på NMT:s första resa på riktigt riktigt länge! Efter dagens turer återvänder vi till vår stooora villa med bergsutsikt där du kan slappa vid poolen medan vår egen kock förbereder en god middag.

Den 90 km långa bergskedjan Serra de Tramuntana på norra Mallorca är klassat som världsarv av UNESCO och har ett stort nätverk av stigar och vandringsleder perfekta för bergslöpning. De högsta topparna på Mallorca mäter inte mer än 1.300-1.400 möh men deras läge precis vid kusten skapar ett väldigt dramatiskt landskap som bjuder på en fantastisk miljö för en träningsresa.

Läs mer om resmålet, aktiviteterna, nivåer och utrustning nedan:

Utifrån antalet bäddar i vår villa finns det ett begränsat antal platser på resan.

Nivå

På programmet står flera turer och NMT-pass i bergen då vi utforskar de allra finaste områdena, oftast med den välkända vandringsleden Ruta de Pedra en Sec (GR 221) som utgångspunkt. Alla västar kan följa med på denna grymma resa och träningen anpassas efter alla nivåer. Du behöver inte vara någon elittränad människa utan kan verkligen ”komma som du är”! Träningen, upplevelsen och utmaningen kommer alla dagar att anpassas efter er deltagare samt erbjuda alternativ vad gäller intensitet och nivå.

Flygresa

I resans pris ingår flyg Stockholm-Palma t/r med följande flygtider.

SK1805
SK1806
29 Mars 2022
03 April 2022
Stockholm(arlanda)
Palma De Mallorca
Palma de Mallorca
Stockholm(arlanda)
0800
1110
1140
1455

NMT-andan!

Gemenskap och upplevelse är nyckelorden för alla våra aktiviteter! Under våra dagar på Mallorca bor vi tillsammans i samma hus, äter de flesta måltiderna gemensamt och ingen lämnas ensam på efterkälken under våra turer. Det blir garanterat en hel del gemensamma spontana aktiviteter och påhitt utöver de du finner i programmet men om du känner för lite egentid för dig själv under resan så lovar vi att det finns möjlighet till det också 🙂 På våra resor är aldrig distans, tid eller tempo det viktiga, utan vi fokuserar istället på upplevelser, glädje och att få dela detta med de andra i gruppen.

Preliminärt program

Dag 1

Flyg Stockholm-Palma och 20-30 min transfer till vår villa i utkanten av byn Alaró vid foten av Serra de Tramuntana. Incheckning, lunch och NMT-träning med utgångspunkt ifrån våra villa. Sedan självklart en välkomstmiddag med pepp inför veckan!

Dag 2

Dagens utmaning är att ta sig upp till Castell d’Alaró, ett mer än 1000 år gammalt fort 600 m ovanför Alaró, där utsikten är helt osannolik. Härifrån kan vi  blicka upp mot topparna och passen högre upp i Tramuntanabergen som väntar på oss de kommande dagarna.

Väl tillbaka i vår villa väntar återhämtningsdryck, poolhäng och slappande medan kocken förbereder kvällens middag.

Dag 3 

Mot toppen! Mallorcas allra högsta topp, Puig Major kan man inte bestiga då den är militärt område, men den här dagen bestiger vi istället den näst högsta, Penyal des Migdia (1.382 möh). Tillsammans kommer vi tagga till och ta oss an Migdia. Migdia är en lite mer ”luftig” topp och utmanande teknisk så här kommer krävas enklare scrambling (något klättergrepp då och då) sista biten upp till toppen. Riktigt spännande!

Från toppen njuter vi av oslagbar utsikt över Tramuntana och Medelhavet – det kan inte bli mycket bättre än så här! För de som inte känner sig bekväma på de lite brantare partierna så går det utmärkt att vända en bit nedanför toppen där du har nästan samma fina vyer 🙂 Från Migdia har du också stor chans att på nära håll få se den mäktiga men ovanliga grågamen (bara något hundratal finns kvar på ön) segla fram genom dalarna med sitt tvåmeters vingspann.

På eftermiddagen väntar en av Mallorcas häftigaste upplevelser, Torrent de Pareis: en djup ravin som har sin början på 600 meters höjd för att till slut mynna ut i Medelhavet! Häftiga klippformationer, grottor, stenfält och mäktiga vyer! Vid Port de sa Calobra vid ravinens mynning finns en liten sandstrand inklämd mellan klippväggarna där du kan ta dig ett svalkande dopp i havet. Det här är en riktigt äventyr då vi klättrar över stora klippblock, hoppar mellan stenar och på några ställen vadar genom floden i ravinen.

Vilken dag! 

Dag 4

Idag fortsätter vi utforskningen av södra Tramuntana och tar oss till Valldemossa. Efter en transfertur ger vi oss ut på en ca 10km lång rutt a’la NMT. Förvänta er allt och ingenting!

Väl tillbaka i Valldemossa är det bara att sjunka ner på en stol på någon av uteserveringarna och beställa en välförtjänt kall dryck.

På eftermiddagen kommer vi hem lite tidigare och det finns tid för vila och häng vid poolen.

Dag 5

Idag gör vi Palma på NMT-vis! Vi utgår från playan och kör NMT-träning framför den berömda Catedral de Mallorca. Det utlovas mjölksyra! Vi avslutar på stranden med bad och semesterkänsla.

Därefter finns tid för utelunch i Palma och shopping på egen hand, innan vi åker hem till Alaró.

Sista kvällen på Mallorca måste så klart bli något speciellt och efter fördrink och häng vid poolen bjuder vår egen kock på en stor och god middag med det lilla extra.

Dag 6

Sorgligt men sant – det är dags att åka hem igen. Efter frukost så bär det av mot Palma och flyget tillbaka till Sverige. Kroppen är mör men lycklig!

Vår privata villa i Alaró!

Perfekt belägen vid foten av Tramuntana-bergen och bredvid vandringsleden GR 221 bor vi i vår egna privata, nyrenoverade villa på 600 kvadratmeter! Sjunk ner i den svala poolen efter en heldag i bergen, slappa i eftermiddagssolen på någon av de två altanerna eller njut av en drink i en bekväm fåtölj i loungen. Vi kan verkligen maxa våra dagar på Mallorca tack vare att boendet ligger endast 20 km från flygplatsen i Palma och med möjlighet att göra flera av dagsturerna direkt från villan.

I vår villa bor vi bekvämt i stora dubbelrum och enstaka flerbäddsrum varav många har eget badrum och egen dörr ut till terrass. Det finns också gott om utrymmen för hela gruppen att umgås.

Egen kock!

Vi äter de flesta måltider gemensamt i huset där köksmästaren Alex står för matlagningen. Mat i toppklass och vi kan garantera att du inte kommer gå hungrig på den här resan! Alex har erfarenhet från flera av Sveriges bästa krogar och kommer att laga förstklassig frukost och middag, där det även serveras gårdens eget vin från privat vinkällare.

Mallorca

Mallorca är den största ön i ögruppen Balearerna i Medelhavet och ligger 30 mil från den spanska kusten. Ön har ca 900.000 invånare varav en tredjedel bor i Palma som är huvudort och Mallorcas största stad. Mallorca har varit bebodd i nästan 6.000 år och härskats av såväl fenicier, greker, romare som morer innan den blev en del av Spanien vilket märks inom både arkitektur och kultur. Både spanska och katalanska är officiella språk men de flesta invånarna talar primärt en uppsjö av olika lokala dialekter av katalanska, s.k. mallorquinska.

I Sverige kanske Mallorca är mest känt som ett av ”våra” första och äldsta resmål för charterresor med sol och bad i centrum. Mallorca besöks av miljontals turister årligen och även om fler och fler upptäcker att ön har väldigt mycket mer att erbjuda utöver Palma och sandstränder så är det förvånansvärt glest mellan vandrarna i Serra de Tramuntana där vi håller till under vår resa.

Mallorca har typiskt Medelhavsklimat med mycket sol och lite nederbörd. I mitten av mars är det 13-18 grader på dagen (något svalare högre upp i bergen så klart) och normalt mindre än fem regndagar per månad. Med andra ord är det perfekt träningsväder som väntar oss!

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana är en bergskedja på norra Mallorca och sträcker sig nästan 90 km från Andratx i sydväst till Pollença i nordost. Tramuntana utsågs 2011 till världsarv av UNESCO pga sitt unika kulturlandskap. I området finns allt från sandstränder i undangömda havsbukter och uråldriga ruiner till höga bergstoppar, otillgängliga små bergsbyar och frodiga stenekskogar. I Tramuntana finns det rikaste och mest varierade djur- och naturlivet på ön och på löpturen kan du få syn på bl.a. vildget, fiskgjuse, vessla och svartgam.

Den högsta toppen på ön, Puig Major (1.445 möh), är inte tillåten att bestiga då den är militärt område, men under vår resa finns möjlighet att besöka många av de andra tusenmeterstopparna i Tramuntana, bl.a. Penyal des Migdia, Puig de Massanella och Galatzó. Tramuntana är ett populärt område för såväl vandrare som cyklister pga sina många stigar, vandringsleder och snirkliga bergsvägar med hisnande vyer.


Ledare

alex
Alex Gustafsson – resans guide och kock

Ansvarig för resor hos Team Nordic Trail, med spännande kombination av köksmästarbakgrund och äventyrare. Alex har åkt motorcykel hela vägen till Kapstaden och bl.a. bestigit Aconcagua 6 962 möh. Hans främsta egenskap är att alltid lyckas få alla människor glada. Ja, förutom matlagningen då! Utöver att vara din guide på flera av löpturerna under resan står Alex också för de måltider som serveras i vår villa. Bara det i sig är värt resan säger många av våra tidigare resenärer!

Gunnar Björkman – NMT instruktör

Instruktör på Nordic Military Training sedan 5 år och firar 10 år som aktiv medlem i NMT 2020. Brinner för militärträning,  OCR och att träna utomhus. Testade landsvägscykling men tröttnade efter en cykeltur Stockholm-Paris, det var för mycket asfalt. Har även hunnit med ett marathonlopp i sitt favoritland Libanon. I Libanon där även en utlandsmission genomfördes på 1980 talet. Gunnar har militärbakgrund som värnpliktigt plutonsbefäl  numera hemvärnet. Så den militära delen finns kvar både i träning och i uniform.


Resefakta summering

Datum
29 mars – 3 april 2022

Typ av resa
Äventyrsresa med vandring, löpning, och NMT-pass, självklart med semesterfeeling!

Utrustning
Nordic Military Training skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och program ca 30 dagar innan avresa.

Innehåll paketresa

  • 6 dagar träning, äventyr och upplevelse
  • Flyg t/r Stockholm – Palma de Mallorca med SAS
  • Transfers från/till flygplats på Mallorca samt för alla aktiviteter enligt program
  • Boende i dubbelrum och flerbäddsrum i vår egen villa
  • Helpension hela resan förutom 2 luncher
  • Mat lagad av vår egen köksmästare med erfarenhet från stjärnkrogar
  • Vin, öl och alkoholfria alternativ till maten under veckan
  • Instruktörer från Nordic Military Training

Pris 13 995 kr

Betalningsvillkor
Vid bokning betalas bokningsavgift på 3 500 kr inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas på faktura inom 30 dagar. Vid bokning accepterar du och har läst igenom våra resevillkor >>

Anmälan är öppen! Maila info@nordicmilitarytraining.org för eventuella frågor!

Anmäl dig idag!

Endast 1 plats kvar!

……..

Diskutera i resans FB-grupp

Nu kör vi!

Resan till Mallorca genomförs i samarbete med researrangör Team Nordic Trail. Team Nordic Trail tillhandahåller även resegaranti enligt lag hos Kammarkollegiet.

0
Your Cart
  • No products in the cart.