Libanon, Beirut och mountain trails 4-11 okt 2022

__

Åk med NMT och upplev Mellanösterns mystik och fantastiska bergsleder!

Libaneserna är stolta över två saker, deras magiskt goda mat och landets vackra natur. På vår resa kommer vi få uppleva mycket av båda! Lebanon Mountain Trail LMT är en 470 km lång led från norr till södra Libanon. Under fem dagar tar vi oss från norr till söder, genom äppellundar, upp o ner för berg, förbi vattenfall och vackra skogar. Det blir ett kontrastrikt äventyr genom Libanon. Vi avslutar äventyret med Beirut som är den mest mångfacetterade stad! På Place de l’Etoile är det förlåtligt om du får för dig att du är i Centraleuropa – men stiger du in den enorma Mohammed Al Amin-moskén så förändras allt.

Resa görs i samarbete med Nordic Military Training och Team Nordic Trail. Som medlem i NMT får du också medlemspris på denna resa.

Res med oss till kontrasternas land!

[/vc_column_text]

[/vc_tab]

Mer information

IMG_5117

Nivåer

Vi kommer att ha flera ledare på plats och erbjuder två olika nivåer; en grupp för löpning och en grupp för vandring. För att få bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi dock att du har en medelgod grundfysik. Gruppindelningen sker på plats men redan när du bokar resan kan du ange om du önskar springa eller vandra. För NMT är gemenskap viktigt, med andra ord är detta en resa både för dig som reser ensam och för er som reser två eller flera – vi är alla på resan tillsammans!

Utrustning

Team Nordic Trail/Nordic Military Training skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och detaljerat program ca 30-45 dagar innan avresa. Du kan dock redan nu hitta en preliminär utrustningslista under fliken ”utrustning” ovan.

Flygtider

På denna resa ingår inte flyg utan vi rekommenderar er att boka enligt nedan flygtider. Våra ledare tar emot Er på flygplatsen. Du måste inte boka exakt nedan flyg eller flygbolag men säkerställ att dina flyg går i anslutning med nedan rekommenderade, om du inte på egen hand önskar förlänga din egen resa.

Tisdag 4 okt Arlanda 12:10 – 17:55 Beirut SAS
Tisdag 11 okt Beirut 18:55 – 22:50 Arlanda SAS

Diskussionsgrupp

Gå gärna med i resans Facebookgrupp. Där kan du diskutera med andra deltagare eller ställa frågor om du undrar över något. Facebookgrupp

Pass

Det finns inget fredsavtal mellan Libanon och Israel. Av det följer att om du har israeliska stämplar i ditt pass kan du få svårt att komma in i Libanon.

Visum

Du behöver ej ansöka om Visum i förtid, detta fylls i på plats i Beirut. Obs! Se till att ditt pass är giltigt mer än 6 mån efter avresa. Inför resan kommer vi att skicka ut ett informationsbrev med mer information, men hör av dig redan nu om du har några som helst frågor eller funderingar.

Libanon – avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från resor till utvalda delar av Libanon. Vi på Team Nordic Trail/Nordic Military Training har kontakt med UD samt med Sveriges ambassad i Libanon. Vi rör oss självklart inte i områden med avrådan.

Läs mer här på UD´s hemsida: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/libanon/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

Om du vill prata mer med oss gällande gränser och områden inför din resa till Libanon så maila oss på info@teamnordictrail.se så ringer vi upp dig!

Lebanon Mountain Trails LMT

Läs mer på LMT hemsida >>rutt

Libanon Mountain Trail är en destination för vandring och upplevelse, en led på hela 47 mil som attraherar internationella turister årligen. Målet för Libanon Mountain Trail Association är att utveckla, behålla och bevara Libanon Mountain Trail samt skydda det naturliga, kulturella och arkitektoniska arv och landmärken som finns nära spåret. Under resan med Team Nordic Trail kommer ni uppleva flera dagar på dessa mysiga gästvänliga leder och bo i bergshytter, samt avsluta med en kontrastrik upplevelse i Beirut, som är allt annat än avskalat som bergen!

Preliminärt program

Dag 1

Buss Beirut- El Aaqoura

Vi sover i EL AAQOURA på ett vandrarhem som drivs av ett kloster.

IMG_5192

IMG_5524

Dag 2

EL AAQOURA – AFQA

Från El Aaqoura till Afqa 21,8 km
Total stigning: 590m, Total nedstigning: 912m
Svårighetsgrad: Svår, (5t30m)

Denna etapp börjar i byn El Aaqoura. Vi följer de majestätiska klipporna i öster om byn och klättrar upp till en hög höjd längs åsen. Terrängen är mestadels torr, stenig och riktigt trevlig innan den når Afqas platå, utsikten härifrån är magnifik. Leden fortsätter sedan ner i ett område med enbär och fruktodling innan man når Afqa.

IMG_5160Dag 3

AFQA – FARAYA – KFARDEBIANE

Från Afqa till Faraya (Chabrouh) 18 km
Total stigning: 593m, Total nedstigning: 511m
Svårighetsgrad: Utmanande, (5h)

Efter att ha lämnat Afqa klättrar vi upp genom enbärsskogen till åsen över Lassa och Qamez byan. Efter att ha följt åsen längs en sträcka i västlig riktning lämnar vi höjden och tar oss ner mot byn Hrajel (حراجل). På de högre höjderna passerar vi mestadels torr stenig terräng. Efter 18 km är vi framme i FARAYA.

IMG_5196IMG_5203IMG_5242IMG_5205

Dag 4

Från Faraya (Chabrouh) till Kfardebiane

Längd 13 km
Total stigning: 466m, Total nedstigning: 569m
Svårighetsgrad: Utmanande, (5h)

Efter att ha lämnat Afqa klättrar vi upp genom enbärsskogen till åsen över Lassa och Qamez byan. Efter att ha följt åsen längs en sträcka i västlig riktning lämnar vi höjden och tar oss ner mot byn Hrajel (حراجل). På de högre höjderna passerar vi mestadels torr stenig terräng. Efter 18 km och byn FARAYA fortsätter vi nerför genom fruktträdgårdar och passerar över broar tills vi avslutar dagen i byn Kfardebiane.

libanon2

libanon

Dag 5:

Från Kfardebiane till Baskinta (el Chakhroub)

Längd 16,5
Total stigning: 750m, Total nedstigning: 480m
Svårighetsgrad: Måttlig, (4t30m)

Detta avsnitt börjar i byn och passerar genom en tallskog och de närliggande byarna Ouadi el Karm, Machraa (المشرع) och Ain el Qabou (عين القبو). Leden leder sedan till högre höjder vid Jreid Bakish (جريد باكيش) där spåret leder oss mot en imponerande vägg av klippor. Framför oss ligger toppen av Mount Sannine (جبل صنين) som förtjänar ett besök. Vi tar oss ner mot byn Baskinta.

Dag 6:

Från Baskinta (el Chakhroub) till El Mtain

Längd 16,5
Total stigning: 690m, Total nedstigning: 1200m
Svårighetsgrad: Svår (6h30)

Vi korsar Ouadi el Delb (وادي الدلب) och passerar kyrkan Saydet el Khalleh (سيدة الخلة) innan vi når området Manboukh (منبوخ), där det finns en källa med samma namn. Vi passerar sedan Bkellaa Lake (بقلاّع) innan vi går ner i den historiska byn El Mtain. De viktigaste höjdpunkterna är den spektakulära utsikten över dalen, grottan Seif el Dawleh (مغارة سيف الدولة), kyrkan Saydet el Khalleh (كنيسة سيدة الخلة) och de romerska ruinerna vid el Jawzeh (الجوزة). Och avslutar dagen i El Mtein som är målet för dagens etapp.

Väl framme väntar transport till Libanons huvudstad Beirut. Efter incheckning på hotellet väntar en gemensam middag.

Dag 7:

Beirut

Frukost i Beirut och sen promenerar vi och för dem som vill en morgonjogg längs strandpromenaden i exotiska Beirut.

Beirut är en mångfacetterad stad. På Place de l’Etoile är det förlåtligt om du får för dig att du är i Centraleuropa – men stiger du in den enorma Mohammed Al Amin-moskén så förändras allt. Det röda innertaket och den gigantiska ljuskronan öppnar ett fönster till en helt annan värld. Vart du än går är du omgiven av historia. Här finns utgrävningar som visar lämningar från romartiden, men det finns arkeologiska fynd med anor ända tillbaka till yngre stenåldern, runt 6000 f.Kr.

På kvällarna fylls strandpromenaden i Raouché med vandrare, joggare och kaffedrickare. Klippformationerna, Pigeon Rocks, ute i vattnet får en ny nyans när solen går ner, och när dagsljuset tar sina sista andetag väcks stadens tusentals ljus till liv. Men det dröjer innan lugnet lägrar sig över Beirut. Folk är bara på väg hem förr att byta kläder – snart är de på väg ut igen.

Vi äter en gemensam middag som avslutning på kvällen.

Dag 8:

Beirut

Frukost för en sista förmiddag i Beirut med möjlighet till att fortsatt utforska staden innan vi beger oss till flygplatsen och flyger hemåt.

IMG_5374IMG_5386IMG_5279

IMG_5162

Preliminär utrustningslista

Vi ber er att packa i en mjuk resväska då den skall transporteras med servicebil. Förslagsvis en vandringsryggsäck eller stor duffel på 55-70 liter.

– Skaljacka (vind – och vattentät jacka)
– Löparskor eller lätta vandringsskor
– Solglasögon (Obs! Mycket viktigt)
– Reselakan
– Löparkläder/Vandringskläder/Träningskläder
– Pannlampa
– Vattenflaskor eller vätskesystem för 2-3 liter
– Första hjälpen-kit
– Handsprit
– Solskydd
– Ryggsäck (för dagsturer förslagsvis 5-12 L)
– Mössa/buff
– Vantar
– Förstärkningsplagg (fleece eller dunjacka)
– Kontanter i dollar alternativt växling på plats (de flesta kreditkort fungerar i Beirut)
– Energibars eller energigels
– Vaselin/Sportslick (om du oroar dig för skavsår mellan t.ex. tårna)
– Resorb/salt eller annan vätskeersättning (om du vet med dig att du är känslig mot värme)
– Handduk
– Kläder efter och innan aktivitet
– Annat “bra att ha” – Öronproppar, toapapper, näsdukar, stavar

Empty tab. Edit page to add content here.

Ledare Gunnar Björkman

Ett energiknippe av rang som det senaste decenniet besökt Libanon mer än sin egen hemstad Eskilstuna. Gunnar är den passionerade eldsjälen som engagerat sig i Libanon och Lebanon Mountain Trails. När Gunnar inte är i Libanon är Gunnar parkchef på Kungliga Djurgården samt NMT instruktör alla dagar i veckan. Gunnars största fysiska utmaning var att cykla från Stockholm till Paris för barncancerfonden.

Ledare Alexander Gustafsson

Ansvarig för resor hos Team Nordic Trail/Nordic Military Training, med en spännande kombination av köksmästarbakgrund och äventyrare. Alex har bl.a. åkt motorcykel hela vägen till Kapstaden och bestigit Aconcagua 6 962 möh. Hans främsta egenskap är att alltid lyckas få alla människor glada. Ja, förutom att han faktiskt är en god löpare också. Utöver att vara din guide på flera av löpturerna under resan ansvarar Alex också för att du får en riktigt god lunch och kul underhållning varje kväll.

På bild Alexander Gustafsson, Jörgen Lindström – Sveriges ambassadör (vid vår senaste resa 2019 i Beirut) och Gunnar Björkman

Libanon ambassadör

Tema

Gångvandrare

Jogg joggare

Löpninglopare

Berg mountain

Resefakta

Datum: 4-11 okt 2022
Typ av resa: Löpning & vandring i 2 olika grupper
Nivå: För alla nivåer
Mer info: Se flikar under rubriken
Begränsat antal platser

Anmälan är öppen!

Boka nu >>

Medlemspris: 15 995 kr

Innehåll paketresa

  • Alla aktiviteter på plats, en löpargrupp och en vandringsgrupp
  • 5 nätters boende i bergen
  • 2 nätter boende på hotell i Beirut
  • Alla transporter och servicebil alla dagar
  • Helpension alla dagar
  • Hjälp med visumhantering på plats
  • 2-3 ledare från Team Nordic Trail/Nordic Military Training

Obs! Ingår ej flyg. Boka de flyg vi rekommenderar i fliken ” Mer info”

Betalningsvillkor
Vid bokning betalas bokningsavgift på 3 500 kr inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas på faktura inom 30 dagar. Vid bokning accepterar du och har läst igenom våra resevillkor >>

……..

DISKUTERA I RESANS FB-GRUPP

NU KÖR VI!

Resan till Libanon genomförs i samarbete med researrangör Team Nordic Trail. Team Nordic Trail tillhandahåller även resegaranti enligt lag hos Kammarkollegiet.

0
Your Cart
  • No products in the cart.