Äventyrsresa Gran Canaria 14-21 nov 2023

Upplev bergsäventyr och upplevelser med oss på Gran Canaria! 

Endast 1 plats kvar!

Anmälan är öppen! >>

Precis när det känns som att allt börjar bli grått och trist här hemma i Sverige drar vi på NMT-äventyr på Gran Canaria i idealiskt träningsväder!

Vad sägs om NMT, löpning, träning, berg, sol och bad på Gran Canaria. Den här resan är för alla nivåer och har egentligen allt! Oavsett om du aldrig sprungit i berg förut eller om du är van bergsget så lovar vi att du kommer få en bra upplevelse. ALLA VÄSTFÄRGER VÄLKOMNA. Som vanligt på våra NMT-resor blandar vi äventyr, NMT-pass, löpar- och vandringsturer under veckan.

Vi bor både i en refugio i bergen och på hotell vid havet. På detta sätt får vi uppleva det mesta och bästa av ön. Ja, sedan är ju varje dag fullproppad med upplevelser i vacker natur. Raviner, månlandskap, dimhöljda berg med molnskogar, sandstränder, karga slätter med kaktuslandskap, bergsbyar, kustbyar – Gran Canaria bjuder på en enorm blandning av miljöer.

Utifrån antalet bäddar i vårt boende är det begränsat antal platser på resan. Först till kvarn!

Nivå

På programmet står flera turer och NMT-pass i bergen då vi utforskar de allra finaste områdena. Alla västar kan följa med på denna grymma resa och träningen anpassas efter alla nivåer. Du behöver inte vara någon elittränad människa utan kan verkligen ”komma som du är”! Träningen, upplevelsen och utmaningen kommer alla dagar att anpassas efter er deltagare samt erbjuda alternativ vad gäller intensitet och nivå.

Flygresa

I resans pris ingår flyg Stockholm-Gran Canaria t/r med följande flygtider med SAS.

SK1819  14 November 2023  Stockholm-Las Palmas    08:20-13:20
SK1820  21 November 2023  Las Palmas-Stockholm    14:10-21:10        

Boende

Hotel rural El Refugio
De första nätterna kommer vi att bo magiskt uppe i bergen. Här finns en pool att svalka sig i och en trevlig terrass varifrån vi ser både hotellets trädgård och bergen. Vi bor i dubbelrum med eget badrum.

Occidental Roca Negra
När vi sprungit ner till stranden så kommer vi att checka in de två sista nätterna på lite mer storslagna hotellkomplexet Occidental Roca Negra. Oavsett boende under resan så avlöser vyerna varandra och vi får god service. På Roca Negra är det ett stenkast till havet som inbjuder till mycket bad och lite med strand/semesterfeeling sista dagarna.

NMT-andan!

Gemenskap och upplevelse är nyckelorden för alla våra aktiviteter! Under våra dagar på Gran Canaria bor vi både i bergen på en så kallad refugio och vid vattnet på ett hotell. Vi äter de flesta måltiderna gemensamt och ingen lämnas ensam på efterkälken under våra turer. Det blir garanterat en hel del gemensamma spontana aktiviteter och påhitt utöver de du finner i programmet. På våra resor är aldrig distans, tid eller tempo det viktiga, utan vi fokuserar istället på upplevelser, glädje och att få dela detta med de andra i gruppen.

Preliminärt program

Preliminärt program kommer under våren 2023

Gran Canaria

Gran Canaria är en av tretton öar i ögruppen Kanarieöarna. Det är den tredje största ön i ögruppen och ligger i Atlanten, tillhör Spanien och är magiskt vacker! Största stad är Las Palmas med ca 380 000 tusen invånare.

Geografi & natur

Gran Canarias landyta är 1 560 kvadratkilometer och öns högsta topp, Pico de las Nieves, ligger på 1 949 meters höjd. Ön är cirkelformad och dess diameter är 50 kilometer. Den högsta bergskedjan med öns högsta toppar heter med ett samlingsnamn Pozo de Las Nieves. Det finns även landmärken och naturmonument som till exempel den 70 meter höga monolitstenen Roque Nublo (1 813 m ö.h.) och klippan Roque Bentayga.

Ön är uppdelad i två delar. Den nordöstra delen, Neocanaria, har gamla formationer av sediment som har samlats på land. I området finns även vulkaniska formationer som till exempel Bandamakratern och kratrar efter vulkanutbrott i t.ex. Temisas och Tirajana. I regionen Telde är nivåskillnaderna stora. Telde är Gran Canarias näst största stad (efter Las Palmas). Den sydvästra delen av ön är det äldsta området och når också, tillsammans med de centrala delarna, den högsta altituden.

Klimatet på Gran Canaria är väldigt speciellt eftersom ön skapar sitt eget vädersystem, vilket resulterar i väldigt varierat klimat på olika platser runtom på ön.

Flera olika faktorer spelar in för att skapa öns väder. Framför allt är det nordöstpassaden som tar med sig fukt in över ön från havet, och träffar norra och östra delen av ön. När den fuktiga luften trycks upp mot de högsta topparna på ön, kyls den ned så moln bildas och fukten i luften faller som nederbörd. Vinden blåser konstant och därför är det mycket fuktigare och molnigare på öns norra kust, nästan årets alla dagar. Vinden trycks vidare längs öns ostkust.

Sydkusten på ön klarar sig oftast undan både vind, moln och regn. Eftersom passadvinden skapar moln på nordkusten, hålls sydkusten mer eller mindre molnfri nästan alla årets dagar.

Temperaturen i havet är 18 °C i januari och 23 °C i augusti.


Ledare

alex
Alex Gustafsson – resans guide och kock

Ansvarig för resor hos Team Nordic Trail, med spännande kombination av köksmästarbakgrund och äventyrare. Alex har åkt motorcykel hela vägen till Kapstaden och bl.a. bestigit Aconcagua 6 962 möh. Hans främsta egenskap är att alltid lyckas få alla människor glada. Ja, förutom matlagningen då! Utöver att vara din guide på flera av löpturerna under resan står Alex också för de måltider som serveras i vår villa. Bara det i sig är värt resan säger många av våra tidigare resenärer!

Gunnar Björkman – NMT instruktör

Instruktör på Nordic Military Training sedan 5 år och firar 10 år som aktiv medlem i NMT 2020. Brinner för militärträning,  OCR och att träna utomhus. Testade landsvägscykling men tröttnade efter en cykeltur Stockholm-Paris, det var för mycket asfalt. Har även hunnit med ett marathonlopp i sitt favoritland Libanon. I Libanon där även en utlandsmission genomfördes på 1980 talet. Gunnar har militärbakgrund som värnpliktigt plutonsbefäl  numera hemvärnet. Så den militära delen finns kvar både i träning och i uniform.


Resefakta summering

Datum
14-21 nov 2023

Typ av resa
Äventyrsresa med löpning, vandring och NMT-pass, självklart med semesterfeeling!

Utrustning
Nordic Military Training skickar ut information inför avresa med förslag på packningslista och program ca 30-45 dagar innan avresa.

Innehåll paketresa

  • 8 dagar träning, äventyr och upplevelse
  • Flyg t/r Stockholm – Gran Canaria med SAS inkl. incheckat bagage
  • Transfers från/till flygplats på Gran Canaria samt för alla aktiviteter enligt program
  • Boende i dubbelrum och flerbäddsrum
  • Helpension hela resan förutom 2 luncher
  • Instruktörer från Nordic Military Training

Pris 16 995 kr

Betalningsvillkor
Vid bokning betalas bokningsavgift på 3 500 kr inkl. eventuella tillval. Resterande belopp betalas på faktura inom 30 dagar. Vid bokning accepterar du och har läst igenom våra resevillkor >>

Anmälan är öppen! Maila info@nordicmilitarytraining.org för eventuella frågor!

Anmäl dig idag!

Endast 1 plats kvar!

…………..

Diskutera i resans FB-grupp

Nu kör vi!

Resan genomförs i samarbete med researrangör Team Nordic Trail. Team Nordic Trail tillhandahåller även resegaranti enligt lag hos Kammarkollegiet.

0
Your Cart
  • No products in the cart.